Порівняльний аналіз структурно-механічних та реологічних показників збагачених і незбагачених глухівецьких каолінів в технології виробництва санітарної кераміки - Сальник, В. Г.; Черняк, Л. П.; Петрук, Р. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проаналізовано особливості складу, структурно-механічних і реологічних властивостей суспензій глухівецьких каолінів як факторів оптимізації процесу литва виробів санітарної кераміки. Визначено можливість збільшення обсягів використання незбагаченого лужного каоліну.