Спосіб оцінки параметра Херста для трафіку IP-мереж - Шепеленко, А. Г.; Дегтяренко, І. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
З урахуванням того, що Інтернет трафік та трафік IP-мереж виявляє самоподібність та довгострокову залежність, запропоновано застосувати модифіковану дисперсію Алана (МДА) для визначення параметра Херста довгостроково залежних потоків даних. Метод було застосовано до псевдовипадкових самоподібних послідовностей даних, що були сформовані для заданих значень параметра самоподібності Н. Також було досліджено поведінку МДА для найпоширеніших детермінованих сигналів. Даний спосіб застосовано до реального каналу IP-трафіку, результати чого свідчать про можливість використання МДА для аналізу трафіку.