Персоналізація мобільних телекомунікаційних засобів методом дистанційного розпізнавання BIK-коду - Корольов, В. Ю.; Поліновський, В. В.; Герасименко, В. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розширення функціональності сучасних мобільних телефонів висуває нові вимоги до забезпечення безпеки інформації, що зберігається у цих засобах. На основі дистанційного розпізнавання фотографічного образу коду BIK-ключа запропоновано нові методи персоналізації стаціонарних і мобільних обчислювальних та телекомунікаційних пристроїв, які обладнані оптичним каналом реєстрації інформації. Ефективність описаних методів підтверджується результатами розпізнавання BIK-ключів, зчитаних камерами серійних мобільних телефонів і Web-камерами десктопів і ноутбуків.