Модель лінійного прогнозування для нестаціонарного сигналу - Гикавий, В. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто питання подання нестаціонарного сигналу у вигляді параметричної моделі з часозалежними коефіцієнтами. Кожен з таких коефіцієнтів є лінійною комбінацією базисних функцій з вагою, що обчислюється.