Елементарна комірка оптичного транспаранта для оптоелектронних обчислювальних комплексів на SEED-структурах - Лисенко, Г. Л.; Мялківська, І. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Досліджено та проаналізовано оптичні властивості напівпровідникових матеріалів групи АІІІBV для реалізації SEED-структури. SEED-структура розглядається як один з можливих варіантів виконання елементарної комірки оптичного транспаранта. Розглянуто такі оптичні властивості напівпровідників як поглинання, пропускання та відбиття в залежності від довжини хвилі випромінювання, яким освітлюється транспарант. Виконано розрахунок коефіцієнта поглинання на вільних носіях заряду для напівпровідників групи АІІІВV.