Інформаційні моделі оптимального кодування багатопроцесорних обчислювальних систем - Лисогор, В. М.; Лисенко, Г. Л.; Шуллє, С. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розроблено та досліджено інформаційні моделі оптимального кодування багатопроцесорних розподілених обчислювальних систем, каналів зв’язку як сукупності технічних засобів передачі інформації від об’єктів до адресатів і ліній зв’язку - середовища розповсюдження сигналів. Для дослідження використані рефлексні коди Грея, які пристосовані для пакетної обробки інформації. Особлива увага приділена аналізу проблеми побудови теоретичних оцінок трудомісткості комунікаційних операцій.