Математична модель, алгоритм та пристрій для діагностування прискорювача трамвая КТ-4СУ з релейно-контакторною системою керування - Мокін, Б. І.; Розводюк, М. П.; Шевчук, Ю. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проаналізовано основні несправності, через які порушується нормальне функціонування прискорювача трамвая, а також існуючі системи діагностування його технічного стану. Запропоновано новий підхід до реалізації системи діагностування прискорювача, на основі якого синтезована математична модель його функціонування, що дозволило розробити структуру системи діагностування прискорювача та алгоритм її функціонування.