Аналіз алгоритмів розв’язання систем жорстких диференціальних рівнянь у пакетах моделювання систем автоматичного керування - Москвіна, С. М.; Голубєва, Т. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проведено порівняльний аналіз наявних чисельних методів розв’язання систем жорстких диференціальних рівнянь, які, як правило, використовуються для опису математичних моделей динаміки систем автоматичного керування. Розглядаються як явні, так і неявні методи такі, як метод Рунге-Кутта, методи Гіра, методи з автоматичною зміною кроку, з метою оцінки ефективності їх використання в пакетах моделювання систем автоматичного керування. Наведено результати експериментального дослідження систем жорстких диференціальних рівнянь. Запропоновано алгоритм розв’язання систем жорстких диференціальних рівнянь, що використовує автоматичну зміну кроку та сортування значень розв’язку, що дозволяє розв’язати поставлену у роботі проблему.