Математична модель для діагностування високовольтних вимірювальних трансформаторів за результатами хроматографії - Грабко, В. В.; Косюк, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розроблено математичну модель із застосуванням теорії нечітких множин для діагностування дефектів, що розвиваються у високовольтних вимірювальних трансформаторах. Діагностування здійснюється за результатами хроматографічного аналізу газів, розчинених у трансформаторному маслі.