Математичне моделювання теплового об’єкта з розподіленими параметрами - Москвіна, С. М.; Ковалюк, Д.О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто проблеми моделювання теплових об’єктів з розподіленими параметрами на прикладі тунельної печі випалювання керамічних виробів. Запропоновано нечітку модель такого теплового об’єкта та метод уточнення її параметрів, який дозволяє розраховувати оптимальні щодо енергозбереження значення температурного поля для отримання максимальної якості виробів.