Математична модель оцінки впливу суттєвих факторів на стан здоров’я людини для систем медичного телемоніторингу - Лисогор, В. М.; Власюк, А. І.; Яремко, С. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Побудовано математичну модель оцінки впливу суттєвих факторів на стан здоров’я людини. Описано планування і проведення повного факторного експерименту, а також перевірку його відтворення. Отримано математичні функції відгуку при дослідженні 12-ти меридіанів акупунктурної системи людини. Здійснено перевірку статистичної значимості вибіркових коефіцієнтів регресії і адекватності математичного опису. Зроблено висновки про суттєвість впливу кожного з досліджуваних факторів та можливість застосування результатів досліджень для підвищення ефективності діагностування функційного стану здоров’я людини.