Мікроелектронний частотний перетворювач магнітного поля з активним індуктивним елементом - Осадчук, В. С.; Осадчук, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Показано можливість прямого перетворення індукції магнітного поля в частоту на основі гібридної інтегральної схеми автогенератора, який складається з двоколекторного магніточутливого транзистора, польового двозатворного транзистора і двох біполярних транзисторів, один з яких з RC-колом реалізує активну індуктивність коливального контуру автогенератора. Отримано аналітичні залежності функції перетворення і рівняння чутливості. Теоретичні та експериментальні дослідження показали, що чутливість перетворювача складає 6,5 кГц/мТ.