Математичне моделювання теплообмінних процесів у жаротрубному елементі водогрійного котла малої потужності - Степанов, Д. В.; Ткаченко, С. Й.; Боднар, Л. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто різні способи інтенсифікації теплообміну. Запропоновано методи інтенсифікації теплообміну для жаротрубного водогрійного котла. Розроблено математичну модель інтенсифікованого теплообміну в жаротрубному елементі водогрійного котла малої потужності, а також досліджено роботу теплообмінників котлів числовими методами за допомогою цієї моделі.