Прогнозування якості функціонування пристроїв регулювання під напругою трансформаторів в умовах нечітких результатів випробовувань - Карпов, Ю. О.; Лежнюк, П. Д.; Рубаненко, О. Є.; Пиріжок, М. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто результати досліджень статистики пошкоджуваності силових трансформаторів. Запропоновано метод визначення якості функціонування пристроїв регулювання під напругою трансформатора шляхом побудови нейтронної мережі, що відтворює зв’язки між контрольованими параметрами та коефіцієнтом якості функціонування пристроїв регулювання під напругою. Проведено порівняльний аналіз впливу функцій належності на похибку навчання моделі.