Синтез закону регулювання напруги в електричній мережі в умовах оптимального споживання реактивної потужності - Грабко, В. В.; Левицький, С. М..; Свиридов, М. П. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто питання реалізації електротехнічного комплексу для регулювання напруги в умовах оптимального споживання реактивної потужності, що складається з силового трансформатора, оснащеного пристроєм РПН та трансформатора поперечного регулювання. Синтезовано закон регулювання напруги, що відповідає структурі комплексу.