Вимірювальний канал та методика нормування похибок кутового положення крокового двигуна - Кухарчук, В. В.; Усов, В. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Досліджено математичну модель крокового двигуна, теоретично встановлено і експериментально підтверджено, що вал здійснює коливальні рухи зі зміною напрямку обертання, не врахування якого призводить до значної похибки вимірювання. Показано, що підвищення швидкодії вимірювання можливо досягнути за рахунок вимірювання протягом перехідного процесу, а зменшення похибки шляхом врахування напрямку обертання. Розроблено методику метрологічної атестації похибки відпрацювання кутових положень крокових двигунів, яка дозволяє їх класифікувати за класами точності.