Метод визначення нормальних і дотичних контактних напружень з урахуванням розвитку деформації в часі при вальцюванні - Скрябін, С. А.; Барабой, М. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Описано метод визначення контактних нормальних і дотичних напружень при вальцюванні, з урахуванням розвитку деформації у часі. Представлено отримані формули, що характеризують динаміку зміни осередку деформації й використовування для визначення контактних нормальних і дотичних напружень. Описано результати проведених досліджень. Розбіжність результатів теоретичного розрахунку з експериментальними даними при перевірці пропозицій методики становить 1,7...4 %, що підтверджує можливість його застосування для визначення контактних нормальних і дотичних напружень.