Умови виникнення удару в динамічних системах з малою дисипацією енергії - Завальнюк, І. П. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Досліджено поводження динамічної системи з малою диссипацією енергії в критичному режимі роботи. Визначено умови і момент виникнення ударних навантажень. Проведено моделювання системи в програмі MATLAB, що дозволило встановити критерій зняття керування в умовах напруженості.