Вибір параметрів системи керування гідроприводом з насосом змінної продуктивності на основі дослідження його стійкості - Бурєнніков, Ю. А.; Козлов, Л. Г.; Репінський, С. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано розрахункову схему автоматичного регулятора насоса змінної продуктивності, що використовує спосіб комбінованого керування, який забезпечує стабілізацію витрати від насоса, а також роботу насоса з постійною потужністю. Розроблено математичну модель запропонованої системи. Визначено вплив конструктивних параметрів системи керування на динамічні характеристики і стійкість змінних, що описують стан системи керування. Встановлено сполучення конструктивних параметрів регулятора, яке забезпечує стійку роботу та необхідні показники якості перехідних процесів у всьому діапазоні функціонування гідроприводу як під час роботи регулятора витрати, так і під час роботи регулятора тиску.