Покращений алгоритм кластерного аналізу з використанням потенціальних кодів - Биков, М. М.; Балховський, Д. Є.; Раїмі, А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано алгоритм кластеризації великої за розміром вибірки даних, опис якої може бути представлений в різних ознакових просторах, з використанням потенціальних кодів. Його побудова базується на ідеї кластерного аналізу за методом динамічних ядер. Алгоритм передбачає попереднє визначення центрів кластерів і формування в них ядер з декількох вибіркових точок, а потім формування повного кластера шляхом пошуку множини ядер і віднесенню до них вибіркових векторів зображень таким чином, щоб отримати кластери, які мінімізують критерій узгодженості відстаней і їх рангів між точками простору. Алгоритм протестовано на стандартному файлі даних ірисів.