Ефективність методу пошуку інформації у файлах баз даних, який враховує розподіл імовірностей звертання до записів - Мельничин, А. В.; Філяк, М. І.; Цегелик, Г. Г. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Пропонується метод пошуку інформації у файлах баз даних, який враховує розподіл імовірностей звертання до записів. Досліджується ефективність цього методу в порівнянні з методами послідовного перегляду, двійкового та блочного пошуку для різних законів розподілу ймовірностей звертання до записів.