Формування закону управління з врахуванням якості функціонування системи - Комар, В. О.; Пісклярова, А. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розв’язати задачу врахування якості функціонування системи керування в законі управління можна використавши аналогію між системою рівнянь Колмогорова, що описує марковські процеси та систему рівнянь ортогональності та нормування критеріального програмування. Така аналогія дозволяє побудувати критеріальні моделі якості функціонування, в яких можна буде врахувати фізичні характеристики і поетапний характер відновлювання регулювальних пристроїв. Це підвищить ступінь реалізації оптимальних розрахунків станів динамічних систем, що приведе в таких системах як електроенергетична до покращення якості електропостачання споживачів і зниження втрат електроенергії.