Метод дослідження багатомірних нестаціонарних процесів - Голікова, В. В.; Первухіна, О. Л. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто метод визначення причинно-наслідкових залежностей між параметрами складних технічних об’єктів при їх зміні. Досліджуються рівновіддалені у часі результати вимірів параметрів у вигляді багатомірних часових рядів. Розглядаються практичні додатки.