Інтелектуалізація метода фазового інтервала - Становська, Т. П.; Закусило, М. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Подана можливість удосконалення методу фазового інтервалу при виконанні технічної діагностики. Відмічені та усунені недоліки методу фазового інтервалу шляхом введення неметричного діагностичного простору з настроювальним відображенням. Розглянуто алгоритм роботи відповідної навчальної системи діагностики. Виконано експерименти, що підтверджують здатність системи до навчання, дозволяють визначити швидкість навчання системи, якість діагностики та необхідний для навчання час.