Аналітичне конструювання субоптимальних регуляторів для багатовимірних нелінійних динамічних систем - Кудін, В. Ф.; Торопов, А. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто задачу аналітичного конструювання субоптимального регулятора контуру стабілізації зусилля різання з врахуванням пружності супорта. Спроектовано нелінійний субоптимальний регулятор на основі методу Беллмана - Ляпунова з використанням концепції інваріантного вкладення.