Інформаційні технології моніторингу екосистем Шацького національного природного парку - Мокрий, В. І.; Кучерявий, В. П. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проаналізовано інформаційні технології отримання та застосування матеріалів космічних зйомок з глобальної мережі Internet. За результатами виконаних досліджень запропоновано технологію формуванням тематичного фонду космічних знімків для вирішення практичних завдань моніторингу екосистем Шацького національного природного парку.