Алгоритм прийняття рішень при оцінюванні впливів на навколишнє середовище - Статюха, Г. О.; Бойко, Т. В.; Бендюг, В. І.; Абрамов, І. Б. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто процес та проблеми реалізації оцінки впливів об’єктів господарської діяльності на навколишнє середовище у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Зокрема проводиться оцінка ступеня потенційної небезпечності промислового об’єкту та можливої шкоди у разі виникнення аварії на ньому. Це дозволить дослідити рівень небезпечності промислових об’єктів і створити цілісну картину техногенних небезпек для регіонів, з метою подальшого прийняття відповідних заходів спрямованих на зменшення рівня небезпеки.