Використання відходів вуглезбагачення як вторинних енергоресурсів - Борук, С. Д.; Юзик, А. В.; Горобець, Д. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Досліджено вплив технології отримання висококонцентрованих шламовугільніх суспензій на їх реологічні характеристики, гранулометричний склад та електрокінетичні властивості частинок дисперсної фази. Визначено оптимальний технологічний режим отримання висококонцентрованих суспензій на основі шламів та показано можливість їх використання як вторинного енергоносія.