Ефективність вирощування кормових культур в умовах радіоактивного забруднення - Ходаківська, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Встановлено, що ріст, розвиток та формування продуктивності зеленої маси і зерна пелюшко-вівсяної сумішки залежить від обробітку ґрунту та доз і співвідношень мінеральних добрив. Вивчено вплив мінеральних добрив та способів обробітку на коефіцієнти переходу 137Cs у зернобобові культури та на показники еколого-економічної і економічної ефективності.