Перспективи управління біологічним різноманіттям затоки Сиваш в межах Джанкойського району АР Крим - Антоновський, О. Г.; Демченко, В. О.; Вінтер, Г. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Подано загальну характеристику фітопланктону, зоопланктону та зообентосу затоки Сиваш в межах Джанкойського району АР Крим. Визначено найбільш цінні акваторії в межах Джанкойського району, виявлено основні загрози біорізноманіттю гідроекосистем, проаналізовано можливі сценарії розвитку біоценозів і запропоновано невідкладні заходи з управління біорізноманіттям Сиваша в межах Джанкойського району.