Радіоекологічний моніторинг Шацького національного природного парку (Волинська область) - Грабовський, В. А.; Дзендзелюк, О. С.; Дуцяк, Г. З.; Катеринчук, І. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Представлено результати моніторингу радіонуклідного забруднення ґрунтів і рослин західної частини території Шацького національного природного парку (Волинська область, Україна) протягом 1994-2005 років. Спираючись на отримані експериментальні результати, побудована карта щільності забруднення ґрунтів досліджуваної території 137Cs. Проведено дослідження вертикальних профілів вмісту радіоцезію у різних типах ґрунтів парку та прогноз їх зміни на глибину до 50 см протягом наступних 100 років.