Стандарти керування навколишнім середовищем і зв’язок зі стійким розвитком - Статюха, Г. О.; Комариста, Б. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано розглянути взаємозв’язок між стійким розвитком і стандартами серії ISO 9000, ISO 14001, ISO 14041, ISO 14047. Існуючі стандарти керування навколишнім середовищем є кроком до стійкого розвитку підприємств. Дані стандарти допоможуть поліпшити екологічну обстановку на підприємстві за рахунок жорсткої природоохоронної політики.