Розробка системи контролю світлорозсіювальних характеристик водних середовищ - Петрук, В. Г.; Васильківський, І. В.; Кватернюк, С. М.; Турчик, П. М.; Лопатинська, Н. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано автоматизовану систему контролю світлорозсіювальних характеристик водних середовищ та розроблено структурну схему радіобуя, які можуть бути використані для дослідження екологічного стану водних середовищ.