Контрольно-вимірювальна система для дослідження оптичних параметрів біотканин - Петрук, В. Г.; Черноволик, Г. О.; Кватернюк, С. М.; Іванов, А. П.; Барун, В. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розвинуто аспекти проектування спектрофотометричних комп’ютерно-вимірювальних систем для неінвазійної діагностики стану нормальних і патологічних біотканин за спектрами їх дифузного відбивання. Розглянуто структуру та принцип функціонування комп’ютерно-вимірювальної системи діагностики стану нормальних і патологічних біотканин. Розроблено спеціалізоване програмне забезпечення для керування роботою системи та попередньої обробки даних. Проведено дослідження спектрів дифузного відбивання нормальних та патологічних біотканин у різних групах реципієнтів.