Автоматичний стаціонарний пост спостережень за забрудненням атмосферного повітря "Атмосфера-10" - Грабар, В. Я.; Мазира, Л. Д.; Міхеєва, І. Л.; Орлов, М. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проаналізовано стан і проблеми екологічного моніторингу довкілля України. Розглянуто особливості побудови та функціонування автоматизованого посту спостережень за забрудненням атмосферного повітря.