Усереднення задач оптимального керування з фазовими обмеженнями типу нерівностей - Декун, Н. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Досліджується проблема усереднення задачі оптимального керування з фазовими обмеженнями типу нерівностей для квазілінійного рівняння еліптичного типу. Припустивши, що всі компоненти математичного опису даної задачі залежать від деякого малого параметра, вивчається її асимптотична поведінка, а також ідентифікується математична модель граничної (усередненої) задачі оптимального керування та її варіаційні властивості.