Про можливості оцінки пружних модулів Cu за рентген-дифрактометричними даними - Бабюк, Т. І.; Авдєєв, С. Г. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Використовуючи модель гране-центрованої кубічної гратки з центральною взаємодією в першій координаційній сфері, за відомими рентген-дифрактометричними даними проведена оцінка пружних модулів Cmv Cu у гармонічному наближенні. З урахуванням впливу електронів провідності і нульових коливань на відхилення від співвідношень Коші результати розрахунку в розумних межах корелюють з існуючими експериментальними даними.