Вибір параметрів зворотного зв’язку в гідроприводі, чутливому до навантаження - Козлов, Л. Г.; Петров, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розроблено нову схему запобіжно-переливної секції гідророзподільника для гідроприводу, чутливого до навантаження. Створено нелінійну математичну модель та структурну схему гідроприводу. Показано, що на динамічні та статичні характеристики гідроприводу, чутливого до навантаження, впливають конструктивні параметри переливного клапана, який реалізує зворотний зв’язок. Виявлено значення конструктивних параметрів переливного клапана, які у гідроприводі забезпечують мінімізацію величин похибки стабілізації, перерегулювання та часу регулювання.