Комп`ютерні технології визначення спотворень кольоровості у телевізійних системах - Азаров, О. Д.; Крупельницький, Л. В.; Лисюк, С. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Для оцінювання спотворень кольоровості було запропоновано використати параметр, що називається індексом передачі кольору. Розроблені алгоритм і програма, яка призначена для автоматизованого аналізу кольорових спотворень у телевізійних трактах