Математична модель процесу ущільнення ґрунтів гідравлічним приводом вібраційних машин - Ратушняк, Г. С.; Волошин, О. Б. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розроблено математичну модель процесу ущільнення ґрунтів машинами із циклічним гідроприводом зі змінними параметрами коливань з урахуванням властивостей ґрунтів. Виявлені динамічні характеристики гідроприводу. Визначена частотна передаточна функція за реакцією ґрунту, яка дозволяє визначати динамічні характеристики ґрунтів з урахуванням параметрів машини та виявлена необхідність установлення коригувальних пристроїв при зміні характеристик ґрунтів.