Вокодер LSF зі швидкістю 1600 біт/с - Ткаченко, О. М.; Феферман, О. Д.; Хрущак, С. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто вокодер, побудований на основі класичної моделі мовотворення за схемою лінійного завбачення з почерговим збудженням шумовими та періодичними сигналами. Модель вокодера реалізовано на персональному комп’ютері в реальному масштабі часу. Наведено основні функціональні характеристики вокодера та результати його практичних випробувань.