Імовірнісна модель для прогнозування розвитку розподілених систем - Бадьора, С. П.; Боровська, Т. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглядається задача побудови імовірнісної моделі для прогнозування розвитку розподілених виробничих систем, елементи яких розподіляють ресурси між виробництвами декількох видів «продуктів». Задача має широке коло інтерпретацій і застосувань – від алгоритмів оптимізації інформаційних мереж до прогнозування розвитку техніко-економічних систем. Розроблено узагальнену модель невизначеностей, виконано дослідження впливу невизначеностей на властивості розподіленої системи.