Про одну задачу ідентифікації для моделі розвитку рослини - Гладківська, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Описано модель розвитку рослини з використанням інтегральних динамічних моделей В. М. Глушкова (на прикладі цукрового буряка). Дається постановка задачі ідентифікації характеристик моделі, фізичний зміст яких — показники ефективності розвитку рослини, та алгоритм її розв’язання. Використовується метод найменших квадратів та один із методів нелінійного програмування.