Математичне моделювання і оптимальне управління робочим процесом сушильної камери - Ніколайчук, І. І.; Ратушняк, Г. С.; Коц, І. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано методику і алгоритм здійснення оптимального управління тепломасообмінним процесом сушильної камери вібраційної сушарки, яка створена на основі вертикального вібраційного конвеєра. В основу оптимізації сушильної системи покладено аналіз енерговитрат, а саме: загальні витрати енергії на сушіння сипучого матеріалу, на нагрів сушильного агента — гарячого повітря, а також на нагрів сипучого матеріалу і зменшення вологості. Вибрані ефективні режими сушіння, дані рекомендації щодо рівнів регулювання системи.