Про необхідність створення передумов для оптимального (за критерієм мінімальних втрат) управління потужністю батарей конденсаторів на стадії проектування - Рогальський, Б. С.; Кузьмінська, С. О.; Завальнюк, Г. Б.; Сосенко, І. П. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропонований метод спрощеного розподілу сумарної потужності батарей конденсаторів, який відповідає вимозі створення передумов для вирішення експлуатаційної задачі - оптимального управління компенсувальними установками за критерієм мінімальних втрат ще на стадії проектування.