Математична модель для оцінки стану колектора тягового двигуна трамвая - Мокін, Б. І.; Жуков, С. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Обгрунтовано необхідність створення системи оцінки стану колекторів тягових двигунів трамвая. Розроблено математичну модель для оцінки стану колектора тягового двигуна трамвая, придатна для синтезу системи діагностування стану колектора тягового двигуна трамвая.