Прогнозування змін ринкової вартості титулів власності (на прикладі акцій компанії Amazon.com) - Квєтна, І. Р. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Pозглянуто теоретичні та практичні аспекти проблеми ціноутворення на ринку акцій. Аналізуються та оцінюється вплив різноманітних факторів як фундаментального так і технічного характеру на цінову динаміку досліджуваних фондових активів. На основі регресійного аналізу запропоновано багатофакторну модель для прогнозування динаміки цінових змін активів фондового ринку, що дозволяє з достатньою достовірністю визначати доцільність інвестування за відомих статистичних та експертних значень вхідних параметрів.