Оптимальне управління системою котлоагрегатів - Колесник, І. С.; Хміль, С. Л. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглядається задача про оптимальний розподіл навантаження між котлоагрегатами за критерієм сумарних експлуатаційних витрат, в першу чергу — палива. Враховується не випуклість і нестаціонарність узагальнених виробничих функцій котлів. Застосовано метод оптимального агрегування виробничих функцій, що дає можливість в оперативно розраховувати оптимальні розподіли навантаження для систем високої розмірності з довільними виробничими функціями. Подано приклади.