Аналіз оцінок знань вступників до вищих навчальних закладів - Мокін, Б. І.; Захарченко, С. М.; Горячев, Г. В.; Булига, Ю. В.; Ляховченко, Н. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано методику оцінювання ступеня відповідності шкільних оцінок і знань абітурієнтів, що базується на аналізі результатів вступних іспитів. У відповідності з даною методикою проведено аналіз для шкіл м. Вінниці і районних центрів Вінницької області за період 2001 — 2004 роки.