Шумові смуги утримання і схоплення пристроїв синхронізації - Бондарєв, А. П. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано підхід до аналізу завадостійкості пристроїв синхронізації, який дозволяє визначити фізичну межу можливості синхронізації під впливом шумів та уніфікувати аналіз впливу випадкових та детермінованих завад.